"Gülen'le ortak oldular" iddialarına yanıt verdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Başbakan Erdoğan'ın "Gülen'le ortak oldular" iddialarına Hürriyet gazetesinden yanıt verdi. Taraf olmadıklarını söyleyen Koç, Gülen'in kendisine tesbih ve ananas yolladığını açıkladı. Koç, geçen Mayıs ayında Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini de söyledi.

"Gülen'le ortak oldular" iddialarına yanıt verdi

Koç Holding'in yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Başbakan Erdoğan'ın TUSİAD'a yönelik eleştirilerine Hürriyet gazetesi üzerinden yanıt verdi.

Mustafa Koç, "Bizim Cemaat’le ya da hükümete ne gibi bir problemimiz olabilir ki? Ama tabii ki biz itibarımızı 90 yılda bu güne getirdik ve kimseye de çiğnetmeyiz. TÜSİAD üzerinden popülist siyaset yapmak her partinin, her iktidarın yaptığı şeydir. Geriye dönüp baktığımızda 70’li senelerden itibaren bu böyleydi. Ama kapalı kapılar ardında hükümetler yine de TÜSİAD’la iyi ilişkiler içinde olurdu. " dedi.

Gülen'le geçtiğimiz mayıs ayında görüştüğünü açıklayan Koç, Fethullah Gülen'in Uganda'da bir rafineri için aracı olduğu yönündeki iddialara da açıklık getirdi.

Koç, "Mayıs ayında ABD’ye gittiğimizde görüştüm. Bu tip yurtdışı ihale fırsatları olunca da profesyonel kadrolarımız değerlendirir, uygun görürlerse plan ve projeyle bize gelirler. Bu konu enerji grubumuza aktarılmış, onlar da ilgilenmeyeceğimizi söyleyerek geri dönmüşler. Velev ki böyle bir şey olsaydı, bir Türk şirketinin Afrika’da bir rafineri almasından daha doğal ne olabilir ki? Bana ananas yollandı. Ben de aradım teşekkür ettim. Bu kadar basit. Bildiğiniz ananas yani, bu arada gayet de lezzetliydi. Sonra öğrendik ki Uganda rafinerisiyle değil de ananasıyla meşhurmuş." şeklinde ifade etti.

Koç, Gülen'in yolladığı tesbihin de içinde olduğu tespih koleksiyonuyla poz verdi. "Hediye olarak gelen bir tespihe bambaşka anlamlar yüklenmesini anlamakta güçlük çekiyorum." dedi.

"Bize mi kaldı Mustafa Sarıgül’ü CHP’nin başına getirmek" diyen Mustafa Koç, Erdoğan'ı devirmek için gizli toplantı yapmadıklarını belirtti. Mustafa Koç şöyle devam etti "Kendisi gayet başarılı Şişli Belediye Başkanlığı yaptı, şimdi de büyükşehir adayı. Yok efendim Kandilli’de, Çubuklu’da, Amerika’da toplantılar olmuş. Yok böyle bir şey."

ulusalkanal.com.tr

cemaat erdoğan mustafa koç ananas