THY Başkanı Hamdi Topçu Aydınlık'ı doğruladı

THY Başkanı Hamdi Topçu Aydınlık'ı doğruladı

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Ortak Akıl Toplantısı’na katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu burada yaptığı konuşmada yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak dedi.

THY Başkanı Topçu, İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanın Atatürk Havalimanıyla aynı hava sahasını kullanacağını ve bu durumda iki tarafın çalışmasının zor olacağını ifade ederek 3. havalimanının tamamlanması ve uçuşa açılması halinde Atatürk Havalimanı'nın kapanacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı'nın kapanacağı ve arazisinin imara açılacağını Aydınlık gazetesi 20 Mart 2014 tarihinde yazmıştı.

20 Mart 2014 tarihli nüshasında Derya Derviş imzasıyla yapılan haberde " Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son yasal düzenlemeyle elde ettiği sınırsız imar yetkileriyle İstanbul’un tozunu attırıyor. Özelleştirme sırası Hava Harp Okulu ve Atatürk Havalimanı’na geldi.

Sıcak para bulmakta zorlanan AKP hükümeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla İstanbul’un en değerli arazileri üzerinde imar plan değişikliğini tek tek onaylayarak özelleştirmenin önünü açıyor.

AKP şimdi de Atatürk Havalimanı ve bitişiğindeki Boğaz manzaralı Yeşilyurt Hava Harp Okulu arazisine gözünü dikti. Bakanlık, TOKİ’nin, daha önce askeri bölge yanında yaptırdığı ve bir dairenin 1 milyon 200 bin avroya satıldığı 58 blok ve 950 daireden oluşan Ataköy Konakları’ndaki rantı görünce kolları sıvadı. 3. havalimanının devreye girmesiyle, Atatürk Havalimanı arazisinin imara açılacağı ve betonlaşacağı iddia edildi." denilmişti.

(İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayın)

Derya Derviş

Aydınlık