19 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyon: Onlarca gözaltı var

Yurt genelinde Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İzmir merkezli 19 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyon düzenlendi. 55 şüpheli gözaltına alındı. Balıkesir merkezli yapılan 2 operasyonda da 37 şüpheli gözaltına alındı.

19 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyon: Onlarca gözaltı var

Emniyet güçleri Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik düzenlediği operasyonlara kararlılıkla devam ediyor.

İzmir merkezli 19 ilde, FETÖ'nün "avukat yapılanmasına" yönelik operasyon düzenlendi. Mahrem ağabeylerin ifadeleri doğrultusunda hazırlanan soruşturma kapsamında 66 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Yapılan operasyonda 27'si avukat 1'i teğmen olmak üzere 55 şüpheli gözaltına alındı.

Bir diğer operasyon ise Balıkesir merkezli 21 ilde yapıldı. FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin ankesörlü ya da kontörlü telefonlarla örgüt yöneticileriyle bağlantı kurdukları belirtildi.

44 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 19’u muvazzaf, 5’inin ise Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilmiş olduğu belirlenen 24 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında muvazzaf askerlerden birinin yüzbaşı, birinin üsteğmen, 17’sinin ise astsubay olduğu açıklandı.

Balıkesir’deki bir diğer operasyon ise Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine sözde mahrem imamlık yaptığı belirlenen örgüt üyelerine yönelikti. Operasyon 10 ilde düzenlendi. Aralarında 1 komiser yardımcısı, 1 polis memuru, 5 öğretmen, 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltına alındı.

ulusal.com.tr

izmir fetö