İki işçi daha hayatını kaybetti

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Ali Demirci adlı işçi inşaatta alınmayan iş güvenliği önlemi yüzünden hayatını kaybetti.

İki işçi daha hayatını kaybetti

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Ali Demirci adlı işçi inşaatta alınmayan iş güvenliği önlemi yüzünden hayatını kaybetti.

Torunlar Center'de 10 işçinin ölümüne dair davanın görüldüğü saatlerde İzmir ve Ordu'da 2 inşaat işçisi daha işcinayetinde hayatını kaybetti.

İzmir’de Örnekköy’de bulunan Katal İnşaat firmasına ait inşaat şantiyesinde 53 yaşındaki Ali Demirci üzerine demir direk düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Bu sabah 07:50’de meydana gelen olayda üç çocuk babası Ali Demirci iş elbiselerini giydikten sonra işbaşı yapmak üzereyken 13. kattan başına düşen kalıp malzemelerinin başına gelmesi üzerine olay yerinde hayatını kaybetti.

YİNE ALINMAYAN ÖNLEMLER...

Kazaya, herhangi bir malzeme düşmesine karşı inşaatın etrafında olması gereken ağın olmamasının yol açtığı belirtiliyor. İki blok halindeki inşaatlardan birinde iş güvenliği filesinin takılı olduğu, kazanın meydana geldiği blokta ise bu önlemin alınmadığı gözlendi.

Demirci’nin iş arkadaşları, inşaatta hiçbir güvenlik önleminin olmadığını belirterek yaşanan olaya tepki gösterdi. İşçiler iki ay önce inşaata iş güvenliği müfettişlerinin geldiğini, o zaman gerekli önlemlerin alınmış olduğunu ama müfettişler gittikten sonra alınan tedbirlerin kaldırılıp yine eski sisteme dönüldüğünü anlattılar.

Ali Demirci’nin yakınları da olay yerine gelerek tepki gösterdiler. Söz konusu inşaatta 70 dolayında işçi çalışıyor. Kaza sonrası işçiler evlerine gönderilirken olaya tanık olan 12 işçi ile iki de firma yetkilisi, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

BİR İŞ CİNAYETİ DE ORDU'DA

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde ise bir binanın çatı inşaatında çalışırken beton zemine düşen 28 yaşındaki Gökhan Akçin, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olay dün akşam Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Akyazı Mahallesi'nde meydana geldi. 2 katlı binanın çatı katındaki inşaatta çalışan evli ve 1 çocuk babası Gökhan Akçin, beton zemine düştü. İnşaatta çalışanların yardımıyla özel bir hastaneye kaldırılan Akçin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hastane morgundaki otopsi işlemlerinin ardından Gökhan Akçin'in cenazesi tabuta konularak Bucak Mahallesi'ndeki evine götürüldü. (DHA)