Çinliler Bergama'ya hayran kaldı

UNECO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama, Çinli turistlerin radarına girdi. İzmir’ın kavurucu sıcağında şemsiye altında antik kenti inceleyen Çinliler, Türkiye'yi çok beğendiğini söylediler.

Türkiye’ye Çin’den gelen turist sayısının bu yıl 400 bini aşması bekleniyor. Bu yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre Çinli Turist sayısı yüzde 91 artarak 191 bine ulaştı.

Çinliler, Türkiye’nin kültür hazinelerine yoğun ilgi duyuyor. Çinli turist sayısındaki artışın sanatçı Xiao Zhang'ın (Şiao Can) "Seni romantik Türkiye'ye götürmek istiyorum" adlı şarkısının da etkili olduğu belirtiliyor.

Artan tanıtım faaliyetleri sonrası Türkiye'yi tercih eden Çinliler, daha çok Pamukkale, Bergama, Efes, Kapadokya gibi tarihi yerleri rotasına aldı.

Çinli Turistler fotoğraflarda gördüğü dünya mirası Bergama’ya geldi. Tarihi eserleri dikkatle inceleyen Çinliler bol bol fotoğraf çekti.

Doğal güzelliklerinin yanında kültürel hazineleriyle de ilgi gören Türkiye, son dönemde yoğun şekilde turist ağırlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilere göre 2018'in ilk yarısında 18 milyon 917 bin turist Türkiye'yi tercih etti. Yabancı ziyaretçiler arasında 2 milyon 378 bin turistle Ruslar ilk sırada yer alırken bunları Almanlar ve İranlılar takip etti.