İşte nohut dürümü

Belki de çoğumuz nohut ile dürüm kelimesinin yan yana gelmesine şaşırırız. Ancak bu nohut dürümü ile ilgili önyargıdan başka bir şey değil. Biz önyargımızı kırdık, Gaziantep'e özgü nohut dürümünü İstanbul'da tattık. İşte sabah, öğle, akşam Gazianteplilerin tükettiği nohut dürümü...

Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli duraklarından biri Gaziantep. Gazi şehrin mutfağında öyle bir lezzet var ki diğerlerinden bir adım önde. Nohut dürümü...

Gazinantep Büyükşehir Belediyesi nohut dürümünü tescillendirmek için Türk Patent Enstitüsüne başvurdu. Biz de Ulusal Kanal olarak Gaziantep'in bu eşsiz lezzetini Istanbul'a kadar taşıyan Nohut Dürümcü Hamo'nun yerine gittik.

Nohut dürümü deyip geçmemek lazım. Yapılışı oldukça zahmetli.

Dürümün pideleri de Gaziantep'e özgü. Sıcak olması lezzet açısından önemli.

Uzun uğraşlar sonucu pişen nohut kazanla tezgaha çıkarılıyor. Özel pidenin arasına salatayla birlikte konuluyor.

Ve nohut servise hazır...

Nohut dürümünün müşterileri için yer ve zaman farketmiyor. İstanbul'un diğer ucundan gelen bile var.

Özellikle hafta sonlarında lokantada yer bulmak zor.

Tufan, Sakıp ve Mehmet kardeşlerin işlettiği mekanda en büyük görev anne Gülay Gül'de. Zira bu lezzet onun hünerli ellerinin mahareti.

Biz de hazır gelmişken bu lezzeti tatmadan geçmek istemedik.

HABER: OĞUZ POLATBİLEK - KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

​Gaziantep nohut dürümü