Çavuşoğlu: Biz S-400'ü aldık! Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Çavuşoğlu, "Bu çabalarınız beyhude, biz S-400'ü aldık. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" dedi, "Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. ABD'nin olası yaptırımlarına ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizimde atacağımız (karşı) adımlar var" ifadelerini kullandı

Türkiye, S-400'lerden hiçbir şekilde geri adım atmayacak. Amerika'nın tüm baskı ve tehditleri karşısında hava savunma sistemleri Rusya'dan alınacak. Hatta "aldık." Açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, Amerika'nın olası yaptırımlarına karşılık verileceğini vurguladı. Gündeminde İdlib'deki gelişmeler de vardı.

​Baskılar, tehdit mektupları, yaptırım söylemleri. Amerika Birleşik Devletleri S-400 için her yolu denedi. Ancak hava savunma sistemleri Rusya'dan alınacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk oldu. Çavuşoğlu'na S-400'ler soruldu. O da yine "Biz S-400'ü aldık" dedi.

Amerika'nın olası yaptırımlarına da değindi Çavuşoğlu. "Bizim de atacağımız adımlar olur" ifadelerini kullandı.

Suriye sahasında yaşananlar da gündemdeydi. Fırat'ın doğusu ve Menbiç'te Amerika tarafından sözlerin tutulmadığını vurguladı.

İdlib'de de sağlanan ateşkesin ardından hareketlilik artmış durumda. Suriye'nin İdlib kentindeki Gerginliği Azaltma Bölgesinde yer alan gözlem noktamıza Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeden taciz atışı yapılmıştı. Çavuşoğlu, bu atışların direkt Türkiye'nin gözlem noktasını hedef almamış olabileceğini söyledi.

İdlib'deki gerginliğin Rusya kanadına düşen tarafa işaret etti.

Dışişleri Bakanı, sahada istihbari düzeyde yoğun çaba olduğunu da belirtti.

Doğu Akdeniz'deki gerilim konusunda ise "paniklediler" vurgusu yaptı.

ulusal.com.tr

Mevlüt Çavuşoğlu s-400