Hakkari'de teröristlere hava harekatı

F-16'lar Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerini yerle bir etti. Hakkari, Avaşin-Basyan, Zap, Gara ve Hakurk bölgelerinde tam 26 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı, 2 hafta içerisinde toplam 86 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

PKK'lılar yurt içinden sonra Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgeden de sökülüp atılıyor. Savaş uçakları, PKK kamplarını ateş altına alıyor...

F-16'lar Hakkari, Zap, Avaşin-Basyan, Gara ve Hakurk bölgelerine hava harekatı düzenledi. Hedefler tam isabetle vuruldu. 26 PKK'lı öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı da haftalık bilançoyu açıkladı. Şırnak, Siirt, Hakkari ile Irak'ın kuzeyine ağırlık verildi. 2 hafta içerisinde yurt içinde 58, yurt dışında 28 olmak üzere, toplam 86 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler arasında sözde lider kadrodan 6 PKK'lı da bulunuyordu.

Operasyonlarda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Teröristlerin tuzakladığı 12 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Öte yandan Suriye'deki birliklere askeri sevkiyat yapıldı.

Çeşitli kentlerden gelen zırhlı personel taşıyıcılar ve lojistik araçlar ile yakıt tankerlerinden oluşan yaklaşık 20 araçlık konvoy, Kilis'e gitti.

Kent merkezinden geçen konvoy, Hatay istikametine doğru hareket etti.

ulusal.com.tr

pkk operasyon Hakkari