Yargıtay'dan önemli karar

Ergenekon kumpas davasının FETÖ'cü hakim ve savcıları hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Yargıtay 8'inci dairesi ilk duruşmayı 16 Kasım'da yapacak. İlgili sanıklar hakkında dava açılmasını olumlu değerlendiren Avukat Nusret Senem, iddianamede FETÖ üyeliği suçlamasının yer almamasını ise eleştirdi.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in 2009 yılında Ergenekon kumpas davasının duruşması sırasında işaret ettiği, kapanan Özel Yetkili Mahkemenin hakim ve savcılarına dava açıldı.

Yargıtay 8'inci Dairesi Ergenekon kumpas davasına bakan 7 FETÖ'cü hakim ve savcısı hakkında İstanbul Bakırköy Mahkemesinin hazırladığı iddianameyi kabul etti.

İddianameye göre, Hüsnü Çalmuk, Ercan Fıdar, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal, Sedat Sami Haşıloğlu, Mehmet Ali Pekgüzel ve Murat Dalkuş sanık olarak yargılanacak.

Başka bir davada yargılanan kumpas davasının eski hakimlerinden Hasan Hüseyin Özese'nin dosyası da 16 Kasım'da görülecek dava ile birleştirildi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, Ergenokon kumpasının bir parçasın olan hakim ve savcılar hakkında açılan davayı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Senem'e göre sanıklara yüklenen suçlar içinde FETÖ üyeliğinin olmaması önemli bir eksiklik.

ulusal.com.tr