Hükümet, fezlekeler için geçici yasa teklifini Meclis'te imzaya açtı

Muhalefet partilerinden aradığı yanıtı bulamayan AKP, dokunulmazlıkların kaldırılması için harekete geçti. Anayasaya geçici yasa eklemek isteyen Hükümet yasa değişikliği teklifini Meclis'te imzaya açtı. Yasayla başka bir işleme gerek duyulmadan bütün dokunulmazlıkların tek seferde kaldırılması hedefleniyor.

Hükümet, fezlekeler için geçici yasa teklifini Meclis'te imzaya açtı

AKP, 3 partiye görütürdüğü teklif ile ilgili olumlu sonuç alamadı. Hükümet geçici yasayı çıkartmak için harekete geçti.

Hükümetten peş peşe gelen açıklamaların ardından AKP Meclis Grubu, anayasaya eklemek istediği geçici yasanın teklifini milletvekillerinin imzasına açtı.

Anayasa değişikliği teklifinin yapılabilmesi için 184 milletvekilinin imzası gerekiyor. Değişiklik, Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edilirse Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Genel Kurul’da değişikliğin sağlanabilmesi için de 330 milletvekilinin gizli oyu gerekiyor.

AKP, hedeflediği geçici yasaya Meclis'ten vize alamazsa, dokunulmazlıkları kaldırmak için B Planı da yaptı. Buna göre, teröre destek gerekçesiyle hazırlanmış dosyalar öncelikli olarak Meclis iç tüzüğüne uygun şekilde gündeme getirilecek. Bu dosyalar " Teröristin taziyesine gitmek" gibi suçları içeriyor.

Hükümetin çıkarmak istediği geçici yasa, Karma Komisyon, Meclis, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığında bulunan bütün fezlekeleri kapsıyor. Yasa aynı zamanda, başka bir işleme gerek kalmaksızın dokunulmazlıkların kaldırılmasını hedefliyor.

CHP ile AKP arasındaki görüşmelerde, Anamuhalefet partisi geçici yasanın, adı yolsuzluğa karışmış ancak hakkında fezleke düzenlenmemiş bakanları da kapsamasını önermişti. Ancak, AKP, şu ana kadar savcılık tarafından hazırlanan bütün fezlekelerin işleme koyulmasında ısrarcı olmuştu.

Teröre destek gerekçesiyle hazırlanmış dosyaların öncelikli işleme koyulmasını talep eden MHP ise iki partinin aksine yasa değişikliği olmadan fezlekelerin kaldırılmasını önermişti.

ulusalkanal.com.tr