Çavuşoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin gerekirse PKK ve IŞİD’e karşı kara harekatı yapabileceğini söyledi. PYD üzerinden Amerika’ya mesaj veren Çavuşoğlu “Böyle örgütler Türkiye’ye karşı tercih edilecekse ABD ile bizim işbirliğimizin anlamı kalmaz” dedi.

Çavuşoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluPKK ve IŞİD operasyonlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çavuşoğlu Türkiye’nin gerekirse IŞİD ve PKK’ya karşı kara harekatı yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, "Gerek DEAŞ (IŞİD) gerek PKK, Türkiye’ye yönelik bir tehdit. Tehdide karşı her türlü operasyonu yapmaya hazırız. Ama şu anda kara operasyonu yapılacak diye bir karar yok." dedi.

Çavuşoğlu PYD üzerinden Amerika’ya mesaj verdi. “Böyle örgütler Türkiye’ye karşı tercih edilecekse ABD ile bizim işbirliğimizin anlamı kalmaz” ifadesini kullandı. PYD’nin ele geçirdiği bölgelerde etnik temizlik yaptığını da yineledi.

Türkiye’nin halihazırda Esad’a yönelik bir operasyon yapmadığını belirten Dışişleri Bakanı, Suriye’deki çözümün siyasi olması gerektiğini vurguladı. “Bu çözümde Rusya ve İran dışlanmamalı” diye konuştu.

PKK’nın destek bulduğu ülkelere ilişkin de konuştu. Çavuşoğlu, “PKK’nın başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği’nde korunduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

pkk ışid deaş Mevlüt Çavuşoğlu