Zonguldak'ta açlık grevindeki maden işçileri 10'uncu gününde

Zonguldak'ta maden işçilerinin maaşlarını alamadıkları için başlattığı ocaktan çıkmama eylemi ve açlık grevi 10'uncu gününe girdi. Eylemi sürdüren 25 işçi, çıkışa 20 metre uzaklıktaki ocak ağzını göçerterek girişin bir kısmını kapattı.

Zonguldak'ta açlık grevindeki maden işçileri 10'uncu gününde

Zonguldak'ın Kilimli İlçesinde geçen 4 Nisan'da maaşlarını alamadıkları için iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışanı 245 maden işçisi, şirketlere 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında kayyum atanması üzerine ücretlerin yatırılması için eylemler yapmaya başladı

Balçın Madencilik'te çalışan 85 işçi, seslerini duyurabilmek için 18 Mayıs'ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama eylemi başlattı. İşçilerin eylemi bir gün sonra açlık grevine dönüştü.

Geçen 10 günde 60 işçi sağlık sorunları nedeniyle eylemi bırakırken 25 işçi eylemini sürdürüyor. Eylemi bırakan işçilerin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Eylemi sürdüren işçiler, dün akşam saatlerinde maden ocağının ağzında çıkışa 20 metre kala göçük oluşturdu.

İşçiler ile görüşen kayyum yöneticileri işçilere, maaşlarının bir kısmını ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından destekleme yapılacağını, fakat eylemi sonlandırmaları gerektiği açıklamasını yaptı.

Kayyum yöneticilerinin açıklamasına sert tepki gösteren işçiler ve aileleri, taleplerinin tamamını alana kadar eylemin süreceğini ifade etti.

Aileler ve diğer işçiler de kömür ocağına 50 metre uzaklıkta polis barikatı önünde bekleyişi devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

zonguldak açlık grevi madenciler