Koronavirüsü yenen sağlık uzmanları

Koronavirüse yakalandılar. Uzun ve zorlu bir tedavi süreci geçirdiler. Taburcu oldular. Şimdi iki sağlık uzmanın da durumları iyi. Onlar bu sinsi düşmana karşı mücadeleyi kazandılar. Koronavirüsü yenen uzmanlar hastalığa yakalandıkları anları ve zorlu geçen tedavi sürecini anlattılar. Ve uyarılarda bulundular.

Koronavirüsü yenen sağlık uzmanları

Onlar, hastaları için mücadele ediyorken yakalandılar koronovirüse. Uzun ve zorlu bir tedavi süreci geçirdiler. Meslektaşlarının olağanüstü çabası ve kendi verdikleri mücadele ile virüsü alt ettiler. Şimdi onlar o görünmez düşmana karşı uyarıda bulunuyorlar.

Medicana Kadıköy Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cem Özuğuz, hastalığa yakalandığını öğrendikten sonra '4 günde eve dönerim' dedi. Ama öyle olmadı.

20 günlük tedavi sürecinin özellikle ilk 5 günü çok sancılıydı. Yanı sıra karaciğer fonksiyonları bozuldu. Akciğerinde de sorunlar oluştu.

Özoğuz, hastaneye yatış öncesi her şeyin kişinin kendi ellinde olduğunu söyledi. Tedavi sürecini zaten doktorların yürüttüğünü belirtti.

Özoğuz, önemli uyarılarda bulundu.

Acıbadem International Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu'na hastalığının 11. gününde Kovid pozitif tanısı konuldu. Kesin tanı konulduktan sonra da zorlu tedavi sürecine başlandı. Plazmaferez, yani kanın tümden yenilenmesi ve kök hücre dahil her türlü tedavi uygulandı.

Bir aylık çok zorlu geçen sürecin ardından da arkadaşlarının yoğun gayretiyle sağlığına kavuştu.

İçinde yüzyılın bu sağlık olayında hastalara destek verememenin ve bu sürecin dışında kalmış olmanın üzüntüsü var. Şimdi 3-4 hafta daha dinlenecek. Kendini izole edecek. Prof. Dr. Tutluoğlu, yurttaşlara uyarılarda bulundu.

ulusal.com.tr

koronavirüse