Türkiye'nin şeker hocası Vatan Partisi'nde

Türkiye onu Şeker Hoca olarak tanıdı. Asıl adı Celal Tilgen. 35 yıl Malatya'da Şeker Camii'nde imamlık yaptı. Cumhurbaşkanlığı döneminde Turgut Özal'ın dini danışmanlığını yürüttü. Tilgen şimdi Vatan Partisi saflarında katıldı. Ulusal Kanal'a konuşan Şeker Hoca, Vatan Partisi Elazığ milletvekili adayı Emekli Albay Aziz Ergen'in de danışmanlığını yürüteceğini söyledi

Türkiye'nin şeker hocası Vatan Partisi'nde

Celal Tilgen... Hepimiz Onu "şeker hoca" olarak tanıdık..

35 yıl Malatya'daki Şeker Cami'nde imamlık yaptı. Ancak lakabını sadece görev yaptığı camiye borçlu değil.

Elazığ'ın Baskil ilçesinin Gemici Köyün'den olan Şeker Hoca, Cumhurbaşkanlığı dönemi boyunca Turgut Özal'ın dini danışmanlığını yaptı.

Tilgen, o yıllara gidip Özal ile arasında geçen diyaloğu anlatıyor.

Nam-ı diğer Şeker Hoca Türkiye'nin modern din adamlarında biri. Yani, söylediklerini oylamaya sunuyor, Cuma namazının farzını kıldırıp, "memleketin borcu var, hadi şimdi gidip çalışın" diyerek cemaati işlerinin başına gönderiyor.

Ya da "memlekette cami enflasyonu var, yurt yapalım" görüşünü savunuyor. "İlimde ne kadar ilerlemişsek, ne kadar ormanımız varsa, o kadar iyi insan, o kadar iyi müslümanız" diyor.

Halka İlşikiler uzmanı ve ilayatçı olan Tilgen, çok sevdiği görevinden 4 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır'da 13 askerin PKK tarafından şehit edilmesinin ardından istifa etti.

Türkiye'nin Şeker Hocası şimdi Vatan Partisi saflarında mücadeleye katıldı.

Şeker Hoca'nın rozetini Elazığ 1. sıra milletvekili adayı Emekli Albay Aziz Ergen taktı.

Tilgen, Ergen'in dini danışmanı olacağını da söyledi.

Vatan Partisi'ne önümüzdeki günlerde sürpriz isimlerin de katılacağı öğrenildi.

Haber-Kamera: İlyas Gümrükçü

ulusalkanal.com.tr

Celal Tilgen