Bakırköy Belediyesi, projeye inşaat ruhsatı veren Bakanlığa dava açtı

İstanbul Bakırköy'de, mega yat projesine inşaat ruhtsatı veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile projeye karşı çıkan belediye davalık oldu. Projenin iptali için dava açtıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bölgede yoğunluk artışına neden olacak projeyi halkın istemediğini söyledi.

Bakırköy Belediyesi, projeye inşaat ruhsatı veren Bakanlığa dava açtı

İstanbul'da Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlenerek durdurulan mega yat projesine, inşaat ruhsatı veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açıldı.

140 dönümlük dolgu alanı üzerine Dati Holding tarafından sürdürülen proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 ay önce çalışmaların devam etmesi için inşaat ruhsatı vermişti.

Ancak parsel numarası bile olmayan dolgu alanı için, 142 parsel yanı gibi garip bir tanımlama düzenlendi.

Tanımlamanın teamüllere aykırı olduğunu söyleyen Bakırköy Belediyesi, çalışmaların durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Hürriyet'e konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköylülerin, Ataköy'e yoğunluk artışı getirecek projeyi istemediğini kaydetti.

Kerimoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin duruma müdahale ederek, çalışmaların biran önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Şayet proje durdurulmazsa, 10 futbol sahası büyüklüğündeki alana, 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 2 katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri ve yüzme havuzları yapılacak.

ulusalkanal.com.tr