Keneci savcı atıldı

Diyarbakır'da çocuklarını PKK'dan geri isteyen ailelerin eylemi Meclis'e taşınıyor. 35'e yakın aile bu akşam Ankara'ya hareket edecek. Meclis'teki partiler ve Başbakan Erdoğan ile görüşme yapmayı planlayan aileler çözüm istiyor.

Keneci savcı atıldı

Erzincan Ergenekon Davası'nın gizli tanığı Efe, savcılık mesleğinden atıldı.

2009 döneminde İliç Savcısı olan Bayram Bozkurt, yirmiye yakın suçtan hakkında soruşturma açılınca, gizli tanık oldu. Dönemin 1. Ordu Komutan Saldıray Berk, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve jandarma personelini hedef aldı.

"Ergenekon aracıma kene koyup suikast yapacaktı" gibi suçlamalarda bulundu. İfadeleri yalan çıktı. Kendi kimliğini ele verince, tanık koruma programından yararlandı. Kimlik ve yüz değiştirdi, emekli oldu.

Bozkurt, yani gizli tanık Efe, bir süre sonra yeniden savcı oldu. Ancak, iki HSYK üyesi "Bayram Bozkurt’un bozuk sicili ve gerçek kimliği bizden saklandı. Mesleğe kabul kararı kaldırılsın" talebiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a başvurdu.

HSYK 3. Dairesi de, hakkında rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları bulunan Bozkurt'u "bozuk sicil" gerekçesiyle savcılık mesleğinden attı.

ulusalkanal.com.tr