Türkiye'nin kararlı tavrı, ABD'yi rahatsız etti

Türkiye’nin El Bab’tan sonra Menbiç’e operasyon yapacağını duyurması ABD’yi harekete geçirdi. Geçen hafta Washington Türkiye’ye askeri bir heyet gönderdi, heyet Türk heyeti ile toplantı yaptı. Menbiç’in tartışıldığı toplantı sonrası 3 ABD, 5 Türk askeri heyeti Menbiç’e giderek araştırma yaptı. Türk heyetin ABD’lilere PYD’nin kontrol ettiği Menbiç’e operasyonda kararlı olduğunu söylediği öğrenildi. ABD ise bu kararı kabul etmedi.

Türkiye'nin kararlı tavrı, ABD'yi rahatsız etti

Türk Ordusunun müdahalesi nedeniyle PKK koridorunu tamamlayamayan Amerika ile Türkiye arasında gerginlik sürüyor. Son gerginlik Türkiye’nin Menbiç’e operasyon hazırlığı yapması nedeniyle yaşandı.

Türkiye’nin operasyonda kararlı olduğunu söylemesinin ardından ABD Ankara’ya askeri heyet gönderdi. 3 kişiden oluşan ABD’li heyet, Türk heyeti ile bir toplantı yaptı.

Ulusal Kanal’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, iki heyet Menbiç konusunda kriz yaşadı. Türk heyetinin Amerikan heyetine, "PYD’nin Menbiç’ten tamamen çıkarılması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye’nin desteklediği kuvvetlerin Menbiç’e operasyon yapmakta kararlı olduğunu söylediği" öğrenildi.

ABD’nin ise Menbiç’e yapılacak bir operasyonu kabul etmediklerini Türk heyetine ilettiği belirtildi.

Toplantının ardından ABD’liler Türkiye’yi ikna etmek için Türk heyetini Menbiç’e götürdü.

İki heyet, Menbiç’e bir gün boyunca inceleme yaptı.

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye ulusal kanal menbic el bab