Mısır'da referandum

Mısır'da 2 gün sürecek olan Anayasa refarandumu başladı. Yaklaşık 53 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Mısır'da ülke çapında 30 bin sandık kuruldu. Oy verme işleminin sorunsuz yürümesi için 160 bin polis ve 200 bin asker görev yapacak.

Mısır'da referandum

Mısır'da Anayasareferandumu başladı. 2 gün sürecek olan sandığa gitme süreci için ülkede güvenlik önlemleri arttırıldı. 160 bin polis ve 200 bin asker görevlendirildi.

Yeni anayasa tasarısı çok sayıda yeni düzenleme içeriyor. Dine dayalı siyasi parti kurulmasının yasaklanması, tek meclis sistemi, Savunma Bakanı'nın atamasının Yüksek Askeri Komisyon tarafından onaylanması ve Hristiyan ve engelli bireylerin mecliste temsil edilmesi tasarıda yer alan maddeler arasında...

Mısır'da 53 milyon kayıtlı seçmen için yaklaşık 30 bin sandık kuruldu. Seçimlerde seffaflık için 15 bine yakın hakimin denetim görevi yapacağını açıklandı.

Uzmanlar, tasarının referandumda yüzde 70'i aşan oranda destek alabileceğini tahmin ediyor.

Referandum Adli Mansur hükümeti için önemli. Zira referandum sonuçları yaz aylarında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento sonuçlarını da etkileyecek.

ulusalkanal.com.tr

# anayasa # mısır # referandum # adli mansur