Kadınlar: Bizi de askere alın

Kimi ev hanımı, kimi hemşire kimi de özel sektör çalışanı. Hepsinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ısrarlı bir talebi var. Bir kadın olarak askere yazılıp PKK ile savaşmak. Genelkurmay'a gönüllü askerlik için yapılan yaklaşık 3000 başvurunun önemli bir kısmında kadınların bu yöndeki talepleri var. İşte"şehit olmaya hazırız" diyen Türk kadınının duygu yüklü askerlik mesajları...

Kadınlar: Bizi de askere alın

Nene Hatun'un, Kara Fatmanın torunları eline silah alıp PKK ile savaşmaya hazır. Genelkurmay'a yapılan gönüllü askerlik başvurularının sayısı hergeçen gün artarken bu başvuruların önemli bir kısmını kadınların yapmış olması dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya ağır darbeler indirirken Türk Milleti kadını ve erkeğiyle "mehmetçik olmaya hazırız" diyor. 3 bini aşkın gönüllü askerlik başvurusu içinde çok sayıda kadın da var. 34 yaşında iki çocuk annesi bir yurttaş askerlik için çocuklarını annesine emanet etmeye hazır olduğunu söylüyor.

"SAFIM BELLİ OLSUN"

"Çocuklarımı kimselere emanet edip markete bile gidemem. Ama siz de uygun görürseniz çocuklarımı canım anneme emanet edip şu zor günlerde ordumuzun yanında olmak isterim. Belki patates soymaktan başka çok bir şey gelmez elimden ama karınca misali "safim belli olsun" isterim."

"CANIMI SEVE SEVE VERİRİM"

Hemşire olduğunu belirten bir başka gönüllü de vatanı için canını vermeye hazır olduğunu vurguluyor.

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor durumda gönüllü olarak her askerliğe hazırlıklı olduğumu bildirmek istiyorum. En doğuda en batıda fark etmez. En zor şartlarda bayrağımız milletimiz için seve seve canımı feda etmeye hazırım. Saygılarımla."

"NENE HATUN'UN TORUNLARIYIZ"

Elim kolum bağlı oturamam diyen bir yurttaşımız da Kurtuluş Savaşının kahraman kadınlarından feyz aldığını belirtiyor.

"Nene Hatun'un Kara Fatma'nın Hayme Ana'nın torunu olarak her şeyden önemlisi bir Türk Kadını olarak artık askere alınmak istiyorum."

İki çocuk annesi bir yurttaşımızın gönderdiği mesaj da dikkat çekici. Anne talebini "Askerlik ise askerlik geri hizmet ise geri hizmet her ne olursa hazırım!" sözleriyle dile getiriyor.

ulusalkanal.com.tr