Yalman, silah arkadaşlarını suçladı

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman Türk Ordusuna Yargıtay Balyozunun ardından ilk kez konuştu. Yalman, Balyoz hükümlüsü komutanların Ulusal Kanal'da yayınlanan açıklamalarına silah arkadaşlarını suçlayarak yanıt verdi.

Yalman, silah arkadaşlarını suçladı

Yalman 1. Ordu Komutanlığı'nda yapılan yasal plan seminerinin emrine aykırı olarak uygulandığını iddia etti. Aytaç Yalman dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ı hedef aldı.

“Bu seminer emre aykırı olarak yapılan, muaşeret kurallarına uymayan, amacını ve haddini aşan bir kahramanlık gösterisinden başka bir şey değildir. ‘Ben daha çok vatanseverim, laikliği ve Atatürk’ün mirasını en iyi ben koruyabilirim’ kompleksi ile askeri muaşeret kuralları hiçe sayılmıştır.”

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı "Balyoz diye bir darbe planı yoktur" demedi.

“Balyoz olarak isimlendirilen plan ile seminer arasında bir ilişki olup olmadığını bilmiyorum. Esasen Balyoz isimli plan olup olmadığını da bilmiyorum. (...) Söz konusu bilgilere 2003’te sahip olsaydım konuyu askeri yargıya intikal ettirirdim”

Seminerle ilgili ses kayıtlarının eline geçmediğini söyleyen Yalman, Balyoz davasına muhatap olanlar arasında en masum kişi olduğunu iddia etti.

Yalman sürece neden suskun kaldığını açıklarken, konuşursa komutanların daha zor durumda kalacağını ifade etti.

“Konuşmaya karar verdiğinizde söyleyeceklerinizin susmaktan daha iyi olduğundan emin olun. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır”

Silah arkadaşlarının tüm çağırılarına rağmen duruşmalara gelmeyen Yalman, tanıklık yapmak için 3 yıl çaba sarfettiğini söyledi. Yalman silah arkadaşlarının talebine "mahkeme çağırırsa konuşurum" yanıtını vermişti.

Yalman tanıklığının kararı değiştirmeyeceğini söyledi, bu sözlerine kanıt olarak da iddianamenin sayfa sayısını gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Eski Kara Kuvvetleri