İsrail'e ABD güvencesi!

Erken seçim kararı alan İsrail Başbakanı Netenyahu, ABD'de Başkanından Filistin güvencesi aldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; Obama ile Netenyahu'nun telefon görüşmesi yaptığı, Obama'nın Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesine katılmasına karşı olduğu konusunda güvence verdiği" belirtildi.

İsrail'e ABD güvencesi!

Koalisyon ortaklarıyla yaşadığı ciddi görüş ayrılıkları nedeniyle hükümeti lağvederek erken seçim kararı alan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü.

İkilinin görüşmesinde İran ile yürütülen nükleer program müzakerelerinde gelinen son durum ele alındı. Ancak ana eksen Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesine yaptığı başvuru oldu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletlerde 'Bağımsız Filistin' tasarısının reddedilmesinin ardından UCM'nin kurucu sözleşmesi olan Roma Statüsü'nü imzalamıştı. Bu imza, Filistin'in savaş suçlarına bakan mahkemeye İsrail'le ilgili şikâyette bulunmasının önünü açmıştı. Ancak İsrail ve Amerika bu üyelik kararını tanımamıştı.

Telefon görüşmesinde Obama, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesine katılmasına karşı olduğu konusunda İsrail Başbakanı Netanyahu'ya güven verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; Obama'nın Netanyahu'ya; "Filistin'in teşkil etmiş bir devlet olmadığını, dolayısıyla Filistin'i Roma Statüsü'ne taraf olmaya elverişli görmediklerine dair görüşünü tekrarladığı" belirtildi.

Obama, İsrail Başbakan'ına Filistin'in Uluslar arası Ceza Mahkemesine katılımının ileriye dönük yapıcı bir yol olmadığına inandığını da söyledi.

İsrail'de erken seçim 17 Martta yapılacak.

ulusalkanal.com.tr