Danıştay Ensar'a 2. kez 'dur' dedi

Yüksek yargı, bir kez daha Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı'nın imzaladığı işbirliği protokolünün durdurulmasını istedi. Kararı Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazı üzerine Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu verdi. Eğitim İş Ankara 1'Nolu Şube Başkan Turgay Kaçan'a göre, karar diğer işbirliği anlaşmalarına da emsal olmalı.

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı'nın 2017'de imzaladığı eğitimde işbirliği protokolünün ikinci kez durdurulmasını istedi. Ensar Vakfı, daha önce çocuk istismarlarıyla gündeme gelmişti.

Bakanlığın imzaladığı protokole göre vakıf, okullarda "Eğitim, seminer" gibi etkinlikler düzenleme hakkına sahip. Ancak bir öğrenci velisi protokolün iptali için Danıştay'a dava açtı. Danıştay 8'inci Dairesi Türk milli eğitiminin temel ilke ve kurallarına aykırı bulduğu protokolün durdurulması kararını verdi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ise Danıştay 8'inci Dairesi'nin durdurma kararına itiraz etti. Bunun üzerine davaya Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu baktı. 8'inci Daire'nin kararının arkasında duran Daireler Kurulu, bakanlığın Ensar Vakfı ile yaptığı protokolün durdurulması konusunu bir kez daha karara bağladı.

Eğitim İş Ankara 1'Nolu Şube Başkanı Turgay Kaçan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı gibi birçok kurumla benzer protokoller yaptığına dikkat çekti. Hepsinin iptal edilmesini istedi.

ulusal.com.tr

milli eğitim bakanlığı ensar vakfı