Fransa'da sarı yelekliler eylemi 3'üncü yılında: Macron'u istifaya çağırdılar

Fransa'da, sarı yeleklilerin eylemi 3 yılında. Eylemlerin yıl dönümünde Fransızlar yine sokaklardaydı. ABD başkanı Joe Biden karşıtı pankartlar taşıyan eylemciler, Macron yönetiminin istifasını istedi. Polis eylemcilerle cop ve biber gazı ile müdahale etti.

Fransa'da sarı yelekliler eylemi 3'üncü yılında: Macron'u istifaya çağırdılar

Fransa'daki ekonomik gidişatı ve sendikalara yönelik baskılara karşı başlayan eylemler 3'üncü yılına girdi.

Başkent Paris'te başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler uluslararası kamuoyunda sarı yelekliler eylemi olarak isimlendirildi.

Macron yönetiminin istifasını isteyen sarı yelekliler eylemin yıl dönümünde de sokaklardaydı.

2022 Nisan ayında yapılacak seçimler için hazırlanan ülkede sokakları çatışma alanına döndü.

Binlerce Fransız, "Macron istifa", "Macron istemese de işçilerin onuru ve daha iyi dünya için biz buradayız." pankartları ile Paris'te Ekonomi Bakanlığının yanındaki meydanda toplandı.

Bir kamyonun üzerine üzerine Macron ve ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili karikatürler asıldı. Karikatürler hakaret içerikli olduğu gerekçesiyle iki kişi gözaltına alındı.

Sarı yelekliler, Victor et Helene Basch Meydanı'na yürümek isteyince çatışma yaşandı. Çünkü polis yürüyüşü engellemek istedi.

Eylemcilere copla ve biber gazı ile müdahale edildi. Çok sayıda kişi yaralandı.

17 Kasım 2018'de akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan eylemler zamanla Macron yönetimine karşı eylemlere dönüştü. Ülkede toplumsal ve siyasi krizlere neden olan eylemlerde 3 yılda 11 kişi hayatını kaybetti.

abd amerika ekonomi fransa Paris Macron Biden Fransa Paris