Türkiye duydu o duymadı

TÜBİTAK'ın cemaatçi bilirkişileri, kumpas davalarda gerçekleri ters yüz etti. Öyle ki o bilirkişiler tertipçi polislerin Ergenekon hakim ve savcılarına, Genelkurmay Başkanı'na ettiği galiz küfürleri bile duymadı. Ümraniye'de bulunduğu iddia edilen el bombaları ile ilgili karakol görüntülerini inceleyen Hayreddin Bahşi, bunun en somut örneği... Bahşi, tertipçi polislerin sinkaflı küfürlerini duymazdan geldi. Sansürlenen konuşmalarda, polislerin daha adı duyulmamış bu soruşturmaya Ergenekon dediği de ortaya çıktı.

TÜBİTAK'ta yuvalanan Fethullahçı örgütlenme Ergenekon tertibini başlatan Ümraniye bombaları raporunda da bir skandala imza atmıştı.

Kumpas merkezindeki uzmanlar tertipçi polislerin "hakim ve savcılara sinkaflı küfür ettiği" ifadeleri duyamadı. Raporda Hayreddin Bahşi imzası vardı.

.

TUBİTAK uzmanları çıplak sesle bile anlaşılabilen bu ifadeleri teknik incelemelerde tespit edemedi.

Olay yeri tutanağını karakolda hazırlayan polislere ait görüntülerin incelendiği raporda, 7 dakika 32 saniyelik görüntü 8 farklı teknikle incelendi. Ancak TUBİTAK görevlileri "polisin Ergenekon hakim ve savcılarına küfür ettiği bölümü duyamadı.

Raporunda, "Ergenekon" adını telaffuz eden polislerin konuşmaları da sansürlendi. Fethullahçı bilirkişiler bu bölümün kritik olduğunun farkındaydı. Konuşmaları ayrı bir video dosyası olarak rapora ekledi. Ancak konuşma çözümlerinin yazıldığı raporda polislerin "Ergenekon" konuşmalarına ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a küfürlerine hiç yer verilmedi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr