Kovid-19 tedbirlerine uymayanlara ve ihlal edenlere ceza kesildi

Yurt genelinde Kovid-19 tedbirlerine uymayanlara ve ihlal edenlere ceza kesildi. Para cezalarının yanı sıra kurallara uymayanlar öğrenci yurtlarına götürüldü.

Kovid-19 tedbirlerine uymayanlara ve ihlal edenlere ceza kesildi

Artan vaka ve ölümlere rağmen kurallara tam anlamıyla uyulmuyor. Tedbirler sıkılaştırıldı. Önlemler artırıldı.

Afyonkarahisar Asker Alma Bölge Başkanlığında 2 askerin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Bu askerlerin yanı sıra filyasyon ekiplerince temaslı oldukları belirlenen 1'i astsubay 21 asker, Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

Askerler, karantina sürelerini geçirecekleri yurda minibüsle götürüldü.

Kırıkkale'de kurallara uyulmadığı ihbari üzerine ekipler harekete geçti. Bir kahvehanede kumar oynandığı tespit edildi. Kahvehanedeki 12 kişiden 5'inin oyun oynadığı tespit edildi.

12 kişi hakkında "sosyal mesafe kuralına uymadıkları" gerekçesiyle tutanak tutuldu. Oyun oynayan 5 kişiye de bin 250'şer liradan toplam 6 bin 250 lira idari para cezası uygulandı.

Bir kural ihlali de Bolu'da yaşandı. Yedigöller Milli Parkı'nda jandarma ekipleri kontrol yaptı. Çadır kamp alanı bölgesinde Kovid-19 temaslısı 2 kişi tespit edildi.

2 kişi gözetim altında yurda götürüldü. Para cezası da kesildi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde 3 hane karantinada tutuluyor. İlçe merkezine giriş ve çıkışlar 8 gün süreyle sınırlandırıldı. Tedarik zinciri, kamu personeli, ağır ve acil hastaların giriş çıkış yapabildiği ilçede, görevlendirilen personel tarafından vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Salgın okulların zamanında açılmasını da etkiledi. Çanakkale'nin Biga ilçesinde Hamdibey ve Turan mahallelerinde bir ilkokul ile bir anaokulunda eğitim ve öğretim 5 Ekim'de başlayacak.

ulusal.com.tr

# Kovid19 # ceza