BM günü Tahran'da kutlandı

Birleşmiş Milletler günü İran'ın başkenti Tahran'da kutlandı. İran'lı yetkililer, Birleşmiş Milletlerden uluslararası barış ve istikrarın sağlanmasında daha aktif olmasını istedi.

Birleşmiş Milletler günü İran'ın başkenti Tahran'da kutlandı. İran Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen toplantının gündemi İnsan hakları ve uyuşturucu ile mücadeleydi.

Toplanrı İran'da olunca açıklamalarda nükleer müzakerleri konusu öne çıktı. BM genel sekreter yardımcısı Jean Eliasson, "İran'ın nükleer müzakere görüşmelerinde umutlu olduğunu ve dünya sorunlarının çözümü için bir yol bulunması gerektiğini" söyledi.

Eliasson, mülteciler sorunu, iklim değişikliği halkları sorunlarının çözümü için küresel bir strateji izlenmesi gerektiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Erakçi de ulus devletlerin bağımsızlıklarının saldırı altında olduğuna dikkat çekti. Erakçi, "Bugün biz, çatışma, terörizm, askeri saldırılar, ülkelerin ulusal hakimiyetlerinin ihlali, radikalizm ve şiddet gibi durumlarla karşı karşıyayız" dedi.

Yakup Arslan/Tahran

ulusalkanal.com.tr