Milli Eğitim Bakanı velileri uyardı: ''Olumlu dil kullanın''

Maske, mesafe ve hijyen... Bunlar koronavirüsten korunmak için uyulması gereken altın kurallar. Bu kurallar da çocuklara doğru bir şekilde anlatılmalı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuya dikkat çekti. "Çocuklarla konuşurken lütfen olumlu bir dil kullanılsın" dedi.

Milli Eğitim Bakanı velileri uyardı: ''Olumlu dil kullanın''

Kovid-19 virüsü dünyayı etkisini almaya devam ediyor. Hastalıktan korunmanın altın kuralı ise maske, mesafe ve hijyen...

Çocukların bu hayati kurallara uyması için teşvik etmek konusunda ebeveynlere büyük sorumluluklar düşüyor. Milli Eğitim BakanıZiya Selçuk da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla konuya dikkat çekti.

Çocukların endişesi var. Ancak doğru eğitim ile bu kaygıları azaltmak mümkün.

Kimi çocuğun kafası hala karışık. Ne zamana kadar maske takması gerektiğini sorguluyor.

Uzmanlara göre, aileler çocuklara örnek olmalı. Maskenin doğru şekilde nasıl takılması ve çıkarılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilmeli. Evde birlikte alıştırma yapılmalı.

Anne babalar, sabırlı olmalı ve onları zorlamamalı. Çocuklara Kovid-19’un nasıl bir hastalık olduğu, neden maske taktığı ve sosyal mesafeye dikkat etmenin sebepleri anlatılmalı.

Hastalığı anlatırken aileler çocuklarını korkutmamalı. Doğru yöntemleri uygulayarak bu hastalıktan korunabileceğini açıklamalı.

Doğru davranışların pekişmesi için ebeveynler, çocuklarının doğru davranışlarını takdir etmeli.

HABER: ŞEVVAL YILDIRIM - KAMERA: EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

koronavirüs Ziya Selçuk Maske Milli Eğitim Bakanı