Bir eve daha havan topu düştü!

Şanlıurfa güne top ve mermi sesleriyle uyandı. IŞİD ve YPG çatışmalarından ateşlenen bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi’nde bir markete düştü. Çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı. Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Bir eve daha havan topu düştü!

Suriye'de çatışan terör grupları Şanlıurfa'da yurttaşların can güvenliğini tehdit ediyor. IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalardan seken kurşun ve havan mermileri Türkiye tarafına düşüyor.

Dün bir eve isabet eden havan mermisi nedeniyle 4 kişi yaralanırken, sınıra yakın mahalleler güvenlik nedeniyle boşaltılmış durumda. Bugün sabah saatleri itibariyle bir market ve işyerine havan mermsi isabet etti. Ev kullanılamaz hale geldi.

Çok sayıda eve yüzlerce uzun namlulu silah mermisi isabet etti.

3 mahalledeki 350 hanede yaşayan 2 bin civarında yurttaş ile çadırlarda kalan 3 bin Suriyeli tahliye edildi. Mahalle halkı yakınlarına giderken Suriyeliler Yatılı Bölge Okulu ve resmi kurumlara yerleştirildi. Ancak bazı vatandaşlar evlerini terketmedi.

Suriye'nin Ayn-el Arab şehrinin Doğu bölgesinde şiddetli çatışmalar gün boyu devam etti. Sınırına yakın noktada YPG hedeflerini vuran IŞİD militanları Ayn-el Arab'ın doğusundaki bir binaya bayrağını astı. IŞİD akşam saatlerine doğu da aynı bölgedeki tepeye bayrağını diktiği görüntülendi.

Çatışmalar mahalle aralarında şiddetlenerek devam ediyor.

Bu gelişmelerin ardından sınır bölgesinde hareketlilik başladı. Sınırın sıfır noktasına 20'den fazla tank konuşlandırılıp yönleri Ayn-el Arab'a çevrildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar Suruç'a gitti. Orgenaral Akar, sınır hattında yaşananlara ilişkin bölgedeki kuvvet komutanlarından bilgi aldı.

YPG'ye destek için bölgede toplanan gruba da güvenlik güçleri müdahale etti. Sınır hattında toplanan kalabalık, gazlı ve sulu müdahalenin ardından bölgeden ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr