3 ilde FETÖ operasyonu

Yurt genelinde Fethullahçı Terör Örgütü operasyonları devam ediyor. İzmir, Bursa ve Gaziantep’te yapılan operasyonlarda 24 kişi hakkında işlem yapıldı. Fethullah Gülen’in yeğeni Zeynep Gülen de “örgüte yardım etmek” suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

3 ilde FETÖ operasyonu

Yargı ve güvenlik birimleri FETÖ operasyonlarına ara vermiyor. İzmir’de 5, Bursa’da 14 kişi operasyonla gözaltına alındı. Gaziantep’te de gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir ve Manisa’da operasyon emri verdi. FETÖ’nün kriptolu haberleşme sistemi Bylock’u kullanan 8 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Sabah saatlerinde iki ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Bursa’da da terör örgütünün “gaybubet evleri”ne operasyon düzenlendi. Hücre evlere yapılan baskınlarda 14 şüpheli gözaltına alındı. Bursa Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma gözaltına alınan Erol Mutlu’nun bir dönem Adalet Bakanlığı’nda daire başkanlığı ve Bursa Hâkimliği yaptığı öğrenildi. Mutlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edildiği belirtildi. Bir diğer şüphelinin de Bursa Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Hayati Canlılar olduğu açıklandı.

Operasyonda yakalananlar arasında FETÖ’nün “bölge üniversite mesulü”, “eyalet talebe mesulü”, “mezun mesulü”, “küçük bölge sorumlusu”, “mütevelli üyesi” ve “ev ablası” ile meslekten ihraç edilen bir teğmenin bulunduğu bildirildi.

Gaziantep’te de FETÖ’nin "gaybubet evleri" operasyonunda yakalanan 9 kişiden 5’i adliyeye sevk edildi. ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelilerin halen örgütsel eylemlere devam ettikleri belirtildi.

Gözaltındaki diğer 4 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından farklı illerdeki adliyelere gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan Fethullah Gülen’in yeğeni Zeynep Gülen hakkındaki davada karar açıklandı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi, Zeynep Gülen’i “silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına mahkûm etti.

ulusal.com.tr

fetö