Bahçeli'den 'Erdoğan' açıklaması: Demokrasinin ruhuna kastetmektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla AKP-CHP koalisyonunu engellemeye çalıştığını söyledi. "Erdoğan mutlaka ıslah olmalı, şahsına çeki düzen vermelidir" diyen Bahçeli, Davutoğlu'nun olası bir randevu talebine yanıt vermeyeceklerini açıkladı

Bahçeli'den 'Erdoğan' açıklaması: Demokrasinin ruhuna kastetmektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

"Kendi ilkeleriyle karşı düşüncenin örtüşmesi lazım, herhalde örtüşmüyorsa intihar edecek hali yoktur. "

Erdoğan'ın bu sözlerle tarafsızlığını açıkça ihlal ettiğini vurgulayan Bahçeli, "Erdoğan mutlaka ıslah olmalı, şahsına çeki düzen vermelidir" ifadelerini kullandı. MHP Lideri, koalisyon görüşmelerini sabote ettiğini öne sürdüğü Erdoğan'a Davutoğlu'nun itiraz etmesini istedi.

"AKP-CHP arasındaki görüşmeleri sabote etmek, kurulması an meselesi bir koalisyon hükümetini dinamitleyerek seçimlerin yenilenmesine çalışmak milli iradeye savaş açmakla özdeştir. Buna en başta Sayın Davutoğlu itiraz etmelidir."

45 günlük sürenin esneyebileceğini ifade eden Bahçeli, AKP-CHP koalisyonunun hızla kurulmasını istedi. Bahçeli, Davutoğlu'nun Erdoğan'ın telkiniyle MHP'ye başvurması halinde kendisine randevu vermeyeceklerini açıkladı.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

"Eğer ki, Erdoğan’ın telkin ve tavsiyesiyle Sayın Davutoğlu’nun partimizi ziyareti planlanıyorsa, bilinsin ki, bu danışıklı dövüş şeklindeki görüşme düşüncesi cevap bulmayacak ve gerçekleşmeyecektir. Sayın Davutoğlu, muhataplarıyla siyasi bagajlarını atarak temas ve diyaloglarını güçlendirmeli ve de CHP’yle koalisyonu yarın, değilse bile Cuma Namazını müteakip kurmalıdır."