İçişleri Bakanlığından HÖH'e inceleme

İçişleri Bakanlığı sonunda harekete geçti. 15 Temmuz'un ardından yapılanan "Halk Özel Harekat" için inceleme başlatıldı. HÖH için Başbakan Binali Yıldırım da konuştu.

İçişleri Bakanlığından HÖH'e inceleme

Halk Özel Harekatı Derneği hakkında inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, "Mevzuat gereğince, araştırmalar yürütülmektedir." açıklaması yaptı.

KHK ile getirilen darbenin bastırılmasına ilişkin eylemlerin suç oluşturmamasını içeren madde sonrası endişeler artmıştı.

Çok sayıda suç duyurusunun ardından İçişleri Bakanlığı'nın da harekete geçmesi Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu.

22 ilde 7 bin üyeye ulaştığı ifade edilen hukuk dışı oluşum ve yapılanmaya ilişkin inceleme sürüyor.

Öte yandan Merkezi Trabzon'da bulunan HÖH adlı dernekten yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın kararından memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

Son günlerde hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan 'Halk Özel Hareketi Derneği' hakkında bakanlığımızca ilgili mevzuatı gereğince gerekli inceleme ve araştırmalar yürütülmektedir.

Yine bakanlığımıza ulaşan bilgilerden adı geçen dernekten farklı olarak, resmi olarak kurulmayan ve kayıtlarımızda yer almayan 'Halk Özel Hareketi Derneği' adı ile internet üzerinden yayın yapan bir başka oluşum hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup konu ilgili merciler nezdinde takip edilmektedir.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı höh