Devlet Erkânı Ata’nın huzuruna çıktı

Meclis’in açılışının 100’üncü yılı nedeniyle Ankara’da törenler yapıldı. Devlet erkânı Meclis’te yapılan ilk törenin ardından Anıtkabir’e gitti. Ata’nın huzuruna çıkan heyet ardından milli mücadelenin karargâhı olan Birinci Meclis’teki törene katıldı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, açıklamalarında milli mücadeleye vurgu yaptı.

Devlet Erkânı Ata’nın huzuruna çıktı

Bağımsızlığımızın 100’üncü yılında Başkentte resmi törenler yapıldı.

Salgın nedeniyle 23 Nisan Meclis’in açılışının 100’üncü yılı alanlarda kutlanamazken resmi törenler sabahın erken saatlerinde başladı. İlk tören Meclis’te yapıldı. Törene Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM başkanvekilleri Celal Adan, Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkânı Meclis’teki törenin ardından Anıtkabir’e gitti. Heyette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Ayrıca MHP lideri Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılan isimler arasındaydı.

Arslanlı Yol’dan yürüyerek Ata’nın huzuruna çıkan devlet erkânı mozeleye çiçek bırakılmasının ardından Misakı Milli Kulesi’ne geçti. Virüs tedbirleri nedeniyle Fuat Oktay ve Kılıçdaroğlu Meclis Başkanına eşlik ederken, Bahçeli ve Akşener kule kapısında bekledi. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Şentop ise milli mücadeledeki kararlılığa dikkat çekti.

Anıtkabir’deki tören sonrası milli mücadelenin karargâhı olan Birinci Meclis’te de tören düzenlendi. Mustafa Şentop burada da kısa bir konuşma yaptı.

ulusal.com.tr

tbmm mustafa şentop