Nusaybin'de neler oluyor

Hendeklerin ve barikatların bulunduğu Mardin'in Nusaybin ilçesine asker 14 Mart'ta girdi. Operasyon Başbakanlık'ın yazılı direktifiyle TSK yönetiminde yürütülüyor. Ancak diğer illerin aksine Nusaybin'de birçok farklılık göze çarpıyor. Art arda gelen şehit haberleri, yeni tuzaklı yöntemler ve dev beton barikatlar... Peki bunlar ne anlama geliyor ve Suriye sınırındaki ilçede neler oluyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart günü operaysonlar başladı. Ancak Sur, Cizre, Silopi, İdil ve Derik'in aksine Nusaybin'de bazı farklılıklar dikkat çekti. Art arda gelen şehit haberleri, yeni tuzaklı yöntemler gözleri Nusaybin'e çevirdi.

Eylül 2015'te polis Vali'den operasyon için izin istedi. Ancak "halka zarar verilir" endişesiyle izin verilmedi. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile Nusaybin’de operasyon yürüten komutanlar arasında kısa süreli anlaşmazlık yaşandı. Bölgedeki güvenlik kaynakları Nusaybin'de neler olduğunu kısaca anlattı.

Operasyonlar başarıyla ilerliyor. PKK hergün asker ve polisten ağır darbeler yiyor. Şehitlerimizden sadece 4'ü çatışmalarda yaşamını yiritdi. 16 mehmetçik PKK'nın tuzaklanmış el yapımı patlayıcılarını patlatılması sonucu şehit oldu.

Kilit nokta PKK'nın Eylül ayından Mart'a kadar yığınak yapması. Geçen sürede hendek sayısı, barikat sayısı hızla arttı. PKK, dağ kadrosundan Nusaybin'e takviye yaptı. Evlerin her köşesine bombalı tuzak yerleştirildi.

Silah mühimmatı hat safhada yapıldı. Sur'da Cizre'de ağır yenilgi alan örgüt elemanları yaşadığı tecrübeleri Nusaybin'e taşıdı. Yeni bombalı tuzaklar denendi. Çaydanlıkların içine bomba yerleştirildi. Kilit parke taşları bile tuzaklı bomba olarak kullanıldı.

Özellikle Suriye sınırı yakınındaki mahallelere güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için 2 metre yüksekliğinde, 1.5 metre genişliğinde beton bariyerler yapıldı.

Suriye sınırında olan Nusaybin'e PYD tarafından destek yapıldı. Silah, mühimmat akışıyla teröristler gönderildi.

Hem Irak ve Suriye'den PKK'lılara çok sayıda keskin nişancı silahları ve gece görüş dürbünleri takviyesi de yapıldı.

İşte bu şartlar altında asker ve polis omuz omuza PKK'nın üzerine gidiyor. Operasyonlar aralıksız sürüyor. 17 gün içerisinde toplam 137 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

mardin nusaybin neler oluyor