Fransa’da askerler sokakta

Fransa’da koronovirüsle mücadelede asker sokağa indi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, askerlerin Kovid-19 salgınI ile mücadelede yardım ve katkıda bulunacağını açıkladı.

Fransa’da askerler sokakta

Koronavirüsle mücadelede Fransa da orduyu sokağa indiren ülkeler arasına katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, askerlerin yeni tip koronavirüs salgın ile mücadelede halka ve kamu kurumlarına yardım ve katkıda bulunacağını duyurdu.

Macron, Fransa’nın Mulhouse kentinde kurulan askeri hastaneyi ziyaret etti. Maske takan Macron, askeri hastanede yaptığı açıklamada koronavirüsle mücadeleye katkı sunan sağlık personeli, polis, jandarma ve memurlara özel prim ödeneceğini söyledi.

Cuma günü Elysee Sarayı'nda koronavirüse ilişkin toplantı düzenleyeceğini duyuran Macron, salgının yol açtığı krizi atlattıktan sonra uzun süredir sorunların yaşandığı hastanelere yoğun yatırım yapılacağı sözünü verdi.

Fransa'da paylaşılan son resmi verilere göre salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı bin 331'e, vaka sayısı ise 25 bin 233'e yükseldi.

Öte yandan İspanya’da kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Çin’i geçti. 3 bin 647 kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı ise 49 bin 515 oldu. İspanya, NATO’ya acil çağrı yaparak solunum cihazı ve test kiti istedi.

ulusal.com.tr

koronavirüs fransa