TSK'dan hava harekatı: 19 hedef imha edildi

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile Hakkari'deki terör örgütü hedeflerine hava harekatının düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda, 19 terör hedefinin imha edildiği bildirildi.

TSK'dan hava harekatı: 19 hedef imha edildi

TSK'nın başarıyla yürüttüğü operasyonlar birçok noktada sürüyor. Türk savaş uçakları sabah 06.00'da Hakkâri'nin Yüksekova kırsalında düzenlediği hava harekatlarında 19 hedefi yerle bir etti.

Havadan ve karadan mücadelesini sürdüren güvenlik güçleri teröristlere nefes aldırmıyor. Dün akşam saatlerinde ise Irak'ın Zap bölgesi, İkiyakalar ve Lice-Hani kırsalındaki hedefler vuruldu.

Terör örgütünün artık tutunamadığı Diyarbakır'da ise 3 PKK'lı yakalandı, 3 terörist de hava harekatında etkisiz hala getirildi. Aramalarda terör nitelikli ikiz plaka eylem istihbaratı ile aranan bir araç da ele geçirildi.

PKK Şırnak'ta da ağır darbe yedi. Cudi Dağı-Anılmış bölgesinde bir istihbarat üzerine düzenlenen operasyonlarda terör örgütüne ait 11 sığınak imha edildi. Operasyonlarda yarısı toprağa gömülü bir ceset, silah, roket mühimmatları ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonların devam ettiği Bitlis'in Tatvan kırsalında ise örgüte ait Lav tanksavar silahı ve bir ton gıda maddesi bulundu.

Doğu ve Güneydoğu kırsalını terör örgütünden karış karış temizleyen güvenlik güçleri, Bingöl Kiğı’da 2 PKK'lıyı yakaladı.

Operasyonların Mardin ayağında ise Mazıdağı ve Derik’te iki M-79 bombaatar silahı, 6 kg TNT, 4 roketatar mühimmatı ve 12 adet 81 mm havan mühimmatı bulundu.

Canı pahasına vatanını koruyan mehmetçik, Tunceli'deki başarısnı ise işte böyle kutladı.

14 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyondan dönen mehmetçik arkadaşları tarafından kahraman gibi karşılandı.

Görüntülerde etkisiz hale getirilen teröristlerin helikopterle taşınmasıda yer aldı.

TSK, son 6 günde toplam 70'den fazla teröristi etkisiz hale getirdi.

ulusalkanal.com.tr

tsk terör örgütü pkk