Çavuşoğlu, Kerry ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington'da ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bir araya geldi. İkili görüşme öncesi kısa bir basın toplantısı düzenledi. Mevlüt Çavuşoğlu “Kıbrısla ilgili bazı iyi haberlerimiz var.” dedi.

Çavuşoğlu, Kerry ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı John Kerry (con keri) bir araya geldi. Toplantı öncesi kameraların karşısına geçen Kerry ve Çavuşoğlu kısa bir açıklama yaptılar.

Kerry, Türkiye'nin IŞİD ve Nusra gibi terörist örgütlere karşı ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu kaydetti. Mülteci krizi konusunda ise “Türkiye’nin çok büyük bir maliyet altına girdiğine” vurgu yapan ABD Dışişleri bakanı, Suriye’deki krize siyasi çözüm bulunması için birlikte çalışıldığını” kaydetti.

Çavuşoğlu ise “Sadece Türkiye ve Avrupa’ya değil tüm dünyaya tehdit oluşturan terörist örgütleri yenmemiz gerekiyor” dedi.

“Bazı iyi haberlerimiz de var” diyen Çavuşoğlu, “Kıbrıs’ta 2016’da bir çözüme ulaşabileceğimizi umuyoruz. Türk tarafı hazır.” diye konuştu. Kerry de yönetim olarak Kıbrıs meselesine verdikleri önemi vurgulayarak, “Bu meselenin çözümüne katkı sağlama taahhüdüne bağlıyız” dedi.

Görüşmenin ardından ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, toplantıya dair yayınladığı bilgi notunda, Kerry ve Çavuşoğlu’nun IŞİD’i Suriye ve Irak’ta yenip Türkiye-Suriye sınırını güven altına alma ve teröristlerin hareket etmelerini kolaylaştıran ağları önleme meselelerini konuştuklarını belirtti.

Çavuşoğlu, Kerry’nin ardından Beyaz Saray’da Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile bir araya geldi.

ulusalkanal.com.tr