Isparta'da çok uluslu komando tatbikatı yapıldı

Savasta ve barışta görevinin başında olan Türk komandoları nefes kesen bir tatbikata imza attı. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan sılahlı kuvvetleri komandolarının katıldığı çok uluslu tatbikat nefes kesti.

Isparta'da çok uluslu komando tatbikatı yapıldı Silahlı Kuvvetler'in terörle mücadelede birliklerin egitim ihtiyacını karşılayan Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Egitim Komutanlığı zorlu bir ortak tatbikata ev sahipliği yapıyor.

Eğirdir dağ komando okulu ev sahipliğinde 1.'si düzenlenen, Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan dahil 136 komandonun aktif olarak gorev aldığı "commando Ex 2016" çok uluslu tatbikatı su uüstü harekatıyla basladı.

Yuzerek kıyıya cıkan komandolar çevre güvenliğini sagladıktan sonra terörist unsurları ve uçak bataryalarını yok etti.

Su üstü tatbikatının ardından Türk komandolar zorlu şartlarda cesaret ve yeteneklerini sergilediler. Zorlu görevler arasında su altı geçişleri, ateş altında sürünme, bataklıktan geçme ve dünyanın en yuksek kulelerinden biri olan komando kulesine tırmanma ve inme de vardi.

Tatbikatın ikinci aşamasında teröristler tarafından kullanılan muhabere istasyonunun imha edilmesi maksadıyla taktik akın icra edildi.

Efekt / komandolar tepelerden inerek barakalari teroristlerden temizliyor.

4 ülke komandolarının ortak gercekleştirdikleri tatbikatın son asamaşı düşman güçleri kontrolündeki uluslararası havaalanının taarruz helikopterleri desteği ile ele geçirilmesi oldu.

Yerli savunma sanayi firmalarının son teknoloji ürünlerinin seçkin gözlemci heyetine sergilendiği tatbikatın tüm aşamalarını Kara Kuvvetleri EDOK komutanı Org. Kamil Başoglu, Muharebe ve muharebe Destek Eğitim Komutanı Korg. Metin Iyidil ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tumg. Metin Akkaya da izledi.

"Eğitimde merhamet vatana ihanet" sloganıyla zorlu eğitimlerini gece gündüz sürdüren komandoların tatbikatı 12 Haziran'da sona erecek.

ulusalkanal.com.tr