Kilis sınırında IŞİD alarmı!

Terör örgütü IŞİD'in, terör eylemleri düzenlemek üzere 300 militanını Türkiye'ye sokmaya çalıştığı öne sürüldü. Suriyeli sığınmacıların arasına gizlenerek yurda sızmaya çalışan IŞİD'lilere karşı kırmızı alarm verildi.

Kilis sınırında IŞİD alarmı!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır hattında aldığı olağan üstü tedbirler nedeniyle köşeye sıkışan terör örgütü IŞİD militanları Türkiye'ye sızmak için her yolu deniyor.

Kilis'te, sınırın sıfır noktasındaki Suriye tarafında aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 300'e yakın IŞİD'linin bulunduğu bildirildi.

İstihbarat raporlarına terör örgütünün başta sınır illeri olmak üzere Türkiye'ye yönelik canlı bomba ve bombalı eylem planlayabileceğine dikkat çekildi. Raporda "IŞİD'lilerden bazılarının göçmenlerin arasına karışarak Türkiye'ye sızmak istediği" belirtildi.

IŞİD'in 2013'ten bu yana Gaziantep'te örgütlenmeye gittiği, buradaki hücre evlerine gidenlerin sık sık Suriye'ye geçtiği, bomba ve silah eğitimi alıp çatışmalara girdiği de vurgulandı.

IŞİD'in Gaziantep ve Kilis'e yönelik saldırı planı yaptığı kaydedilen istihbarat raporunda "Terör örgütü IŞİD'in Suriye tarafında ağır silahlar, mühimmat ve patlayıcı depoladığı, militanlarını da Cerablus-Çobanbey hattına gönderdiği" ifade edildi.

Olası saldırılara karşı kırmızı alarm verilirken IŞİD'in Kilis'e attığı roketatar mermileri AKP MYK'sında gündeme geldi. Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan değerlendirmede "IŞİD'ın bölgede sıkıştığı bu nedenle mermilerin kazara değil bilerek attığı" değerlendirmesi yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

güvenlik önlemleri kilis sınırı ışid saldırı 300 ışidli ışid sızma