ASELSAN ölümleri yeniden gündeme alındı!

ASELSAN çalışanı Erdem Uğur'un hayatını kaybetmesi üzerine, bundan önce kurumda yaşanan şüpheli ölümler yeniden gündeme alındı. Soruşturmayı yürüten savcılık, “intihar etti” denilen 5 mühendisin de dosyasını raftan indirdi. Çok yönlü bir inceleme başlatan savcılık TİB kayıtlarını, adli tıp raporlarını ve bilgisayar verilerini yeniden ele alacak.

ASELSAN ölümleri yeniden gündeme alındı!

ASELSAN'da 5 mühendisin esrarengiz ölümünün ardından şimdi de Elektrik Elektronik Mühendisi Erdem Uğur'un tüple intiharı şüpheleri artırdı.

Uğur'un ölümünü soruşturan savcılık aynı kurumda yaşanan ölümlerin perde arkasını araştırmak için kapsamlı bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda, bir kısmı zaman aşımı gerekçesiyle kapatılan daha önceki mühendislerle ilgili dosyalar yeniden açılacak. Savcılık soruşturma için TİB kayıtlarını, Bilgisayar verilerini ve Adli tıp raporunu inceleyecek. Olay için Emniyetteki cinayet şubenin de harekete geçirildiği belirtildi.

Savcılık Uğur'un ölümünde intihar izini de ayrıntılı olarak inceleyecek. Bunun için ASELSAN'daki çalışma ortamının etkileri analiz edilecek. Kurumdaki çalışma ortamında, yayılan sinyallerin sinir sistemini olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.

Erdem Uğur'un ailesi ise çocuklarının intihar ettiğini düşünmüyor. Uğur'un yaklaşık 1 ay önce ev satın alması, yaşamını normal sürdürdüğüne işaret ediyor. Uğur'un düzenli olarak haftada 2 defa ailesini İzmir’e ziyarete gittiği, sigara ve alkol kullanmadığı biliniyor.

Uğur’un cenazesi gerekli incelemeler için Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Erdem Uğur