Kastamonuspor 1966-Galatasaray: 1-2

ZİRAAT Türkiye Kupası E Grubu karşılaşmasında Galatasaray, 'Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımlarından Kastamonuspor1966'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Kastamonuspor 1966-Galatasaray: 1-2

ZİRAAT Türkiye Kupası E Grubu karşılaşmasında Galatasaray, 'Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımlarından Kastamonuspor1966'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

5'inci dakikada sağdan ceza sahasına giren Sinan, rakibinin müdahalesi yerde kalınca hakem penaltı noktasını götedi. Atışı Emre Çolak gole çevirdi: 0-1.

11'nci dakikada Fatih Solmaz sağdan serbest vuruşta ceza sahasına ortaladı. Kaleci Cenk, arka direğe gelen ortada uzanarak topu yumrukladı.

16'ncı dakikada kazanılan serbest vuruşta Emre, ceza sahasına ortaladı. Carole'nin kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

21'inci dakikada Sabri sağdan ortaladı. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde Sinan dönerek vurdu, kaleci Hasan iki topu hamlede kontrol etti.

23'üncü dakikada Sinan sağdan çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşunda top yandan auta çıktı.

32'nci dakikada Yaşar kafayla aşırttı. Topla ceza sahasına giren Salim, dönerek vurdu, top üst direkten döndü.

44'üncü dakikada Rodriguez, sağdan ceza sahasına girerken yerden ortaya çevirdi. Carole'den önce defans topu kornere gönderdi.

59'uncı dakikada defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Batuhan, kaleciyle karşı karşıya kaldığında ceza sahasına girerken çime takılıp düştü. Kaleci Cenk topu kontrol etti.

60'ıncı dakikada Yaşar'ın pasında Salim topla ceza sahasına girdi. Kaleci Cenk, Salim'in ayağından açılan topu yatarak kontrol etti.

61'inci dakikada ceza sahası sol çaprazında Emre'nin pasında topla buluşan Rodriguez, bekletmeden ortaya çevirdi. Umut'un plasesinde top ağlarla buluştu: 0-2.

67'nci dakikada Osman, ceza sahası ön çizgisi üzerinden sert vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

72'nci dakikada Osman sağdan ceza sahasına ortaladı. Fatih Özçelik, topa uçarak kafayla vurdu meşin yuvarlak ağları havalandırdı: 1-2.

73'üncü dakikada defansın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kalan Salim'in vuruşunda top az farkla auta çıktı.

78'nci dakikada Yaşar'ın Koray'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Fatih Özçelik, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top Cenk'ten döndü.

79'uncu dakikada Rodriguez'in pasında ceza sahasına giren Sinan, sağ çaprazdan vurdu, top yan ağlarda kaldı.

86'ıncı dakikada Hakan defansın arkasına uzun gönderdi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sinan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top kaleciye çarpıp kornere çıktı.

90'ncı dakikada Osman korneri kullandı. Cabir'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti, ancak maçın hakem faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

TARİHLERİNDEKİ İLK MAÇ

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ikinci maçında Kastamonuspor 1966 ile karşılaşıyor. Galatasaray, Türkiye 3'ncü Lig 3'ncü Grup lideri Kastamonuspor 1966 ile tarihinde ilk kez yapacağı maç için 1 saat önceden Gazi Stadı'na geldi.

GALATASARAYLI CAROLE DÖNDÜ

Galatasaray'da Carole uzun süreli sakatlığının ardından ilk kez 11'de kendine yer buldu. Kupada ve ligde Akhisar Belediyespor maçlarında yedek soyunan Sabri de bu maçta formayı aldı.

TARAFTARDAN İLGİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarını Kastamonu'da yalnız bırakmadı. Yaklaşık 700 sarı kırmızılı taraftar, karşılaşmayı kendilerine ayrılan tribünde izledi. Kastamonusporlu taraftarlar da takımlarına destek için stadın büyük bölümünü doldurdu.

BİNALARA ÇIKIP İZLEDİLER

Bazı taraftarların saha dışında kullanılmayan bina ve tepelere çıktığı görüldü. Maç öncesi 50 liradan satılan biletler tükendi.

MAÇA GİREMEDİLER

4000 kişilik statta 2500 kişilik maraton tribününe güvenlik amacıyla sadece 300 taraftar alındı. Maraton tribününün çökme riskine karşı bu önlem alındığı belirtildi. Maraton tribünü için bilet alan taraftarların ise dışarıda kaldığı iddia edilirken, bu taraftarlar stadın tel örgü ile çevrilen kuzey tarafında dışarıdan karşılaşmayı izledi.

"SABRİ REYİZ KALE ŞU YANDA"

Tribündeki Kasatmanusporlu bir traftarın, 'Sabri Reyiz; Gözünü seveyim bizi vurma, kale şu yanda' yazılı pankart açtığı dikkati çekti.

Kastamonuspor 1966 - Galatasaray maçının ardından

Kastamonuspor Teknik Direktörü Duman: "Üzgünüz"

Galatasaray Teknik Direktörü Denizli: "Karşımızda düşündüğümden daha iyi bir Kastamonu, düşündüğümden çizgisi biraz daha aşağıda olan takımım vardı"

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kastamonuspor 1966'yı deplasmanda Emre ve Umut'un attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında kayıpsız geçme düşüncesiyle başladıkları maçı kayıpsız geçtiklerini söyledi. Denizli, şöyle konuştu:

"Her maç zordur. Zorlandığımız oldu, iyi yaptıklarımız oldu, hatalı yaptıklarımız oldu. Neticede bu maçlar benim önümüzdeki günlerde vereceğim kararlarla ilgili de çok yakından alakalı 90 dakikalardır. İki manada değerlendireceğim bir maç oldu. Kupa sürprizleri bol olan bir kulvardır. Dünyanın her yerinde kupada sürprizler yaşanır. Biz böyle bir sürprizi yaşamamak için de mücadele ettik. Karşımızda düşündüğümden daha iyi bir Kastamonu, düşündüğümden çizgisi biraz daha aşağıda olan takımım vardı. Her şeye rağmen tecrübemiz, zaman zaman tek paslı hücum denemeleri etkili odu. Neticede zevkli bir maç oldu. Berabere de kalabilirdik. Kalsaydık da grupta iddiamızı sekteye uğratmazdık. Grupta düşündüğümüz işleri yapacağımızı biliyoruz. Çıkardığım notlar olacak. Kazanmak olayın bir kısmında mutluluk verici."

Hakemin skora etkisinin olup olmadığı yönündeki soruya Denizli, "Penaltı pozisyonunda taraftarın tepkisi oldu. Taraftar hakem kararlarıyla ilgili olumlu olumsuz tepkiler gösteriyor. Kastamonuspor'un kornerden sayılmayan pozisyonu var. Ben pozisyonu görmedim. Ama hakem yakındı. Değerlendirme yapmam doğru olmaz. Hatalar her maçta olur. Hayati bir hata olduğu kanaatinde değilim. Bu benim görüşüm, yanılıyor da olabilirim" dedi.

Denizli, "Devre arasında takıma taviye yapılacak mı?" sorusunu, "Yapacağız, göndereceğiz" diye cevapladı.

KASTAMONUSPOR CEPHESİ

Kastamonuspor Teknik Direktörü Ahmet Duman ise maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Oynadığımız oyunun, yaptığımız mücadelenin karşılığı mağlubiyet değildi. Oyuncularım sonuna kadar kazanma arzusu içinde futbolun gerekliliklerini yaptılar. Oyunu hiçbir zaman çirkinleştirmediler. Mücadeleden ve oyundan memnunum. Zaman zaman Galatasaray'ı çok zor durumlara düşürdük. Yüzde yüz diyebileceğimiz çok gol pozisyonumuz var. Pozisyonları değerlendirebilseydik galip gelebilirdik. Biz hiçbir zaman futbolu çirkinleştirme düşüncesinde değiliz. Anadolu takımıyız ve heyecanlı bir taraftarımız var. Şehrimizin sevinmeye veya iyi bir sonucu istemeye hakkı var. Hakem arkadaşımızın vermiş olduğu birkaç tane yanlış karar bizim maça ortak olmamızı sağlamadı. Maçı en kötü şartlarda berabere bitirebilirdik. Son golümüzü niye iptal etti bir anlam veremedik. Galatasaray'a karşı oynadığımız oyunla ve mücadeleyle gurur duyuyoruz." DHA