Çavuşoğlu: Rusya, Türkiye’den daha güvenilir bir dost bulamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova yönetiminin Türkiye’den daha güvenilir bir dost bulamayacağını ifade etti. Çavuşoğlu, Rusya'nın katkısı olmadan Suriye krizinde kalıcı bir çözüm elde edilemeyeceğini söyledi. Bakan, Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hem fikir olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu: Rusya, Türkiye’den daha güvenilir bir dost bulamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Sputnik Haber Ajansı’na konuştu. Çavuşoğlu, düşürülen Rus uçağının Türk-Rus ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Ancak Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini koparmadığını belirtti. Çavuşoğlu, NATO'nun Rusya'ya yaptırım kararına Türkiye'nin katılmadığını açıkladı.

Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye için bir dost olduğunu ifade etti. Rusya'nın ise Türkiye’den daha güvenilir bir dost bulamayacağını söyledi.

Suriye'de durumun her geçen gün kötüleştiğini aktaran Çavuşoğlu, "Rusya’nın katkısı olmadan burada kalıcı bir çözüm olmaz" dedi. Bakan, İran ile görüştüklerini ve ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi. Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hem fikir olduğunu vurguladı.

Öte yandan Türkiye'nin savunma sanayisini güçlendirmek istediğini söyleyen Çavuşoğlu, Rusya'nın olumlu bakması durumunda bu konudaki ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Fethullahçı Terör Örgütü'yle ilgili de knuşan Çavuşoğlu, "Bizim göremediğimiz tehlikeyi, tehdidi Rusya başından görmüş" dedi.

ulusalkanalo.com.tr