Davutoğlu: Bugün gelinen nokta onların eseri

Başbakan Ahmet Davutoğlu sınırdaki PYD - IŞİD çatışması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. PKK'nın Suriye kolu PYD'yi Suriye yönetimiyle işbirliği yapmakla suçlayan Davutoğlu, uçuşa yasak bölge konusunda sert mesajlar verdi. "Koalisyon olamasa da Türkiye sınırlarını korur" diyen Davutoğlu, "sınırımızda IŞİD'i de Esad rejimini de görmek istemiyoruz" dedi.

Davutoğlu: Bugün gelinen nokta onların eseri

Başbakan Ahmet DavutoğluPKK'nın Suriye kolu PYD'ye Türkiye'deki açılım sürecine katılması için teklif yaptklarını açıkladı.

Davutoğlu, "PYD de HDP gibi samimiyetsiz. Bugün gelinen nokta onların eseri. PYD rejimle işbirliği yaptı. Geçen yıl PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’e net teklifimizi yaptık. Dedik ki; "Çözüm süreci var. Türkiye’de biz artık size farklı bakıyoruz, ancak sizin de rejimle işbirliğinizi kesmeniz Suriye ulusal koalisyonuna katılmanız, diğer Kürt gruplara baskı yapmamanız ve Türkiye’ye karşı tavır almamanız gerekir." dedi.

Akşam gazetesine konuşan Davutoğlu, Özgür Suriye Ordusu ve PYD arasında kurulan ittifakı desteklediklerini söyledi.

Davutoğlu, "Özgür Suriye Ordusu Kobani’de bulunan Kürtlere destek için IŞİD’e karşı bir operasyon gerçekleştirip top atışına tuttu. Çok ilginçtir, oradaki Kürtler de operasyona alkış tuttu. Bu çok önemli." diye konuştu.

Davutoğlu Amerika'nın Suriye operasyonuna Cumhubaşkanı Beşar Esad'ı yönetimden uzaklaştırma şartıyla destek vereceklerini açıkladı.

"Türkiye, kendi ulusal çıkarlarını korumak için her türlü tedbiri alır." diyen Davutoğlu konuşmasını sürdürdü: "Kendi sınırlarımızda meydana gelen bu derece bir istikrarsızlığı uzun süre barındırmamız çok zor. Koalisyonun hedefi Suriye halkını Esad ve IŞİD teröründen kurtarmaksa onlara destek veririz. Bunu Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı Barack Obama’ya da açık açık söyledi. (...) Biz sınırımızda artık rejimi de, IŞİD’i de görmek istemiyoruz. Uçuşa yasak alan istiyoruz çünkü bölgede IŞİD’i güçlendiren şey Suriye rejiminin uçakları. "

ulusalkanal.com.tr

suriye pkk erdoğan Davutoğlu esad pyd ışid