Çanakkale geçilmez!

Bugün 18 Mart... Çanakkale'de emperyalizme karşı tek yürek olan Mehmetçiklerinin yazdığı destanın, 99. yıl dönümü... Çanakkale Deniz Zaferi 99'uncu yılında etkinliklerle kutlanıyor. Gün boyu devam edecek olan kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Çanakkale geçilmez!

99 yıl önce bugün emperyalizme karşı tek yürek olan Türk Milleti'nin kahraman mehmetçikleri Çanakkale'de destan yazdı.

18 Mart Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü , Çanakkkale'de Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Devlet erkanından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, katıldı.

Törende çok sayıda milletvekili ve siyasi parti temsilcileri, asker, muharip gazi, bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazi çocukları ile öğrenci yer aldı.

Anıta çelenk konulmasının ardından, şehitleri selamlamak için TCG Turgutreis fırkateyninden 21 pare top atışı yapıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri Atatürk Anıtı'na karanfiller bırakıp, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Çanakkale zaferinin 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve kutlamalar gün boyu yurt genelinde yapılmaya devam edecek.

ulusalkanal.com.tr