Kosova'dan F tipi darbe için gelen Balyoz kumpasçısı Albay Tanju Poshor gözaltında

Kosova'dan Fethullahçı darbe girişimi için gelen Cumhurbaşkanlığı eski Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Tanju Poshor gözaltında. Tanju Poshor, Balyoz kumpasının tertipçilerinden.

Kosova'dan F tipi darbe için gelen Balyoz kumpasçısı Albay Tanju Poshor gözaltında

Balyoz kumpasının tertipçilerinden olan Eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Tanju Poshor Fethullahçı darbe girişiminin içinde yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kosova'da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu barış gücü "Kosovo Force"a atanan Tanju Poshor izin alarak Türkiye'ye geldi ve Ankara'daki darbe girişimi sırasında aktif rol oynadı.

Tanju Poshor'un çıkan çatışmalarda yaralandığı ve GATA'da bulunduğu belirtildi.

Tanju Poshor, Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmanın şühelilerinden. Poshor, Balyoz davasına konu olan 1. Ordu Semineri’ne katılan ancak hakkında soruşturma açılmayan nadir isimlerdendi..

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın 1. Ordu Komutanlığı döneminde 1. Ordu Plan Subayı olarak görev yapan Tanju Poshor’un HTS kayıtları incelendiğinde önemli bağlantılara ulaşıldı. Poshor’un yurtdışında olan Fethullahçı Tuncay Opçin ile telefon trafiği tespit edildi. Tanju Poshor'un Seminer kayıtlarını ve askeri planları ordu komutanlığı dışına çıkardığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Balyoz kumpasında emekli ve muvazzaf askerlerden oluşan 365 kişi yargılandı. Yıllar süren mücadelenin ardından sanıklar beraat etti.

1. Ordu Komutanlığı’ndaki görevinin ardından farklı birliklerde görev yapan Tanju Poshor en son Temmuz 2013'te Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nda görev yaptı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde bu görevi yürüten Tanju Poshor, Temmuz 2015 tarihinde bu görevini devretti.

ulusalkanal.com.tr