Arkadaşları için üretimi durdurdular

Ankara’daki Çepaş Fabrikası’nda 9 işçi örgütlendiği için işten çıkartıldı. 9 arkadaşının işten çıkartılmasına tepki gösteren fabrikadaki işçiler de iş durdurma eylemi başlattı. Türk Metal Sendikası’na üye olan işçilerle işveren arasında dün yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Ancak işçinin beklediği haber Çalışma Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, Türk Metal Sendikası’na fabrikada yetkili olabilmesi için izin belgesini gönderdi. Ulusal Kanal’a konuşan işçiler 9 kişi işe geri alınana kadar mücadeleye devam edeceğini ilan etti.

Arkadaşları için üretimi durdurdular

Örgütlendikleri için işten atıldılar, fabrika önünde eyleme başladılar.

Aydınlatma, bariyer, güneş enerji panelleri üreten Ankara’daki Çepaş Fabrikası’ndaki işçiler örgütlenme kararı aldı. İşçiler Türk İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’na üye oldu.

Sendika da fabrikada yetkili olabilmek için Çalışma Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bu adımın ardından işveren ise 9 emekçiyi işten çıkarttı.

İşten çıkartılan 9 işçi de günlerdir fabrika önünde eylem yapıyor. Arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren diğer işçiler de 24 Şubat’ta iş bıraktı. Fabrika önünde protesto düzenleyen işçiler arkadaşları geri alınana kadar üretime devam etmeyeceğini işverene bildirdi.

Fabrika önünde eylem sürerken işçi ve işveren bir görüşme yaptı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşmeden anlaşma çıkmadı. İşveren işten çıkarttığı 5 kişinin yasal hakkını vereceğini ancak işe geri almayacağını bildirdi. 4 işçinin ise yeni işe girdiğini belirterek hiçbir hakkını vermeyeceğini belirtti.

Karar işçilere bildirirken Çalışma Bakanlığı’ndan da beklenen haber geldi. Bakanlık sendikaya fabrikada yetki iznini verdi. İşçiler de bu haberi slogan ve alkışlarla karşıladı. Yetki belgesinin de gelmesiyle birlikte işverenin artık sendikayı tanımasını istedi.

Ulusal Kanal’a konuşan işçiler 9 kişi işe geri alınana kadar eylemlerin süreceğini ilan etti.

HABER: SEDA AKYÜZ - KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

ankara ulusal kanal