İstanbul Halkalı'da binlerce kişi anma etkinliğinde buluştu

Bundan tam bin 381 yıl önce İslam tarihini derinden etkileyen Kerbela vakası yaşandı. İmam Hüseyin ve beraberindekiler katledildi. O gün bir matem havasıyla tekrar yaşatıldı. Anma etkinliklerinin merkezi İstanbul Halkalı oldu. Katılımcılar Kovid-19 tedbirlerine uyum sağladı. Caferi vatandaşlar, yasın sembolü olarak siyah elbiseler giydi. Etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İstanbul Halkalı'da binlerce kişi anma etkinliğinde buluştu

Bin 381 yıl önce Kerbela'da yaşananlar anlatıldı, o günü anmak için Evrensel Aşura Matem merasimi düzenlendi.

Etkinlik Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından düzenlendi. Binlerce kişi başta Hz. Muhammedin torunu imam Hüseyin olmak üzere Kerbela'da katledilenler için yas tuttu.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ndeki etkinliğe kanaat önderleri de katıldı.

Kur'an-ı Kerim'e ve Ehl-i Beyt'e bağlılıklarını dile getiren Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Özgündüz, güncel konulara da değindi.

Anmaya katılan vatandaşlar, asırlardır süren yasın sembolü olarak siyah elbiseler giydi.

10 Ekim 680'de, bugünkü Irak sınırları içindeki Kerbela şehrinde, Hüseyin bin Ali ve kafilesi Muaviye'nin oğlu Yezid'e biat etmediği için şehit edilmişti. Törenin sonunda Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu, Kerbela olayını canlandırdı.

ulusal.com.tr

istanbul caferi Kerbela