İngiltere ekonomisi koronavirüs ile sarsılıyor: Resesyona girildi

İngiltere'nin koronavirüs salgını ile adeta sarsılıyor. Pandemi ile birlikte İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 20,4 oranında küçüldü.

İngiltere ekonomisi koronavirüs ile sarsılıyor: Resesyona girildi

Küresel finansın başkenti İngiltere ekonomisi küçüldü. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, ülke ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 20,4 oranında küçüldüğünü açıkladı. Böylece dünyanın en büyük 6’ncı büyük ekonomisi olan İngiltere, art arda ikinci kez küçülerek resesyona girdi.

Ulusal İstatistik Ofisi, gayri safi yurtiçi hasılanın mayıs ayına göre yüzde 8,7 arttığını, Haziran ayında toparlanma belirtileri görüldüğünü vurguladı. Bu rakam, Reuters anketinde ekonomistlerin beklediği 8'lik artış beklentisinin biraz üzerinde oldu.

Verileri değerlendiren Ulusal İstatistik Ofisi'nden Jonathan Athow (Canıtın Ethov), “koronavirüs salgınının getirdiği durgunluk, üç aylık gayri safi yurtiçi hasılada rekor seviyedeki en büyük düşüşe yol açtı. Ekonomi Haziran ayında toparlanmaya başladı. Buna rağmen, haziran ayındaki GSYİH, virüsün patlak vermesinden önce şubat ayındaki seviyesinin altında bir altında kalıyor” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

ingiltere ingiltere ekonomi