Alacaklar yeniden yapılandırılıyor

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin 11 maddesi Meclis'te kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, daha önce yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara yeni bir imkan tanınıyor. Düzenlemeden faydalanmak isteyenlerin en geç 30 Haziran' da başvuru yapması gerekiyor.

Alacaklar yeniden yapılandırılıyor

İlk 11 madde kabul edildi, görüşmeler bugün de sürecek.

Meclis'te bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin ilk tur görüşmeleri dün yapıldı.

Teklifle, Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları yeniden yapılandırılıyor. 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak, belirlenen vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, sigorta primleri, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alınıyor.

Genel Kurulun dünkü oturumunda kabul edilen 11 maddeye göre, daha önce yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin borçları, kapsam dışında tutuluyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen yurttaşların en geç 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili kuruma başvuru yapması gerekiyor.

Bugün saat 14.00'te açılacak Genel Kurul'da teklifin diğer kalan maddeleri de ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr