Uzmanlardan tam kapanma uyarısı

Türkiye'de 3 İstanbul'da ise salgının 4. zirvesi yaşanıyor. Vaka sayıları her geçen gün daha da tırmanıyor. Uzmanlar bulaşın önüne geçilmesi için tam kapanmayı savunuyor. Aşıya karşıtlığın bir an önce kırılması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca Çin Coronavac aşısından olumlu bir haber daha geldi. Korumanın oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Uzmanlardan tam kapanma uyarısı

Rehavet ve aşı karşıtlığı bulaşı arttırdıkça arttırdı. Hayatını kaybedenlerin sayısında rekor veriler geldi. Rakamlar 300'ün üzerinde seyrediyor. Vaka sayıları ise 50 bin bandının altına düşmüyor.

Türkiye'de 3 İstanbul'da ise salgının 4. zirvesi yaşanıyor. Tablodaki endişe verici durum devam ediyor.

Uzmanlar bulaşın merkezinin belirlenmesi ve daha fazla yayılmaması içintam kapanmayı öneriyor.

Toplumdaki aşı karşıtlığı ise bulaşın tırmanmasındaki başka bir etken. Uzmanlar aşı karşıtlığının suç olduğunu savunuyor.

Öte yandan aşıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Çin Coronavac aşısından olumlu bir haber daha geldi.

Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanan Sinovac aşısıyla ilgili ilk çalışma tamamlandı. 15 milyon aşılamada sadece 2 bin 500 kişinin Kovid-19 olduğu belirlendi. Bu kişilerden de hastaneye başvuru ve yoğun bakım ihtiyacının az olduğu gözlemlendi.65 yaş üzeri kişilerde ise yoğun bakım ihtiyacının yüzde 10'ların altına düştüğü tespit edildi.

Yerli aşı çalışmalarına da hız verildi. Bir güzel haber de Selçuk Üniversitesi'nden geldi. Yerli aşının klinik öncesi aşaması tamamlandı. Çarşamba günü Faz 1 aşamasına başlayacak.

# türkiye # çin # Kovid19 # aşı # kısıtlama # Kovid19 aşısı # kapanma # tam kapanma # bulaş # günlük tablo # aşı karşıtlığı