İsrail'den sert tepki: İran'ı vururuz!

İran'ın nükleer programı üzerine varılan uzlaşmayla ilgili Amerikan Başkanı Barack Obama, "diplomasi elimiz uzattık" yorumunu yaptı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, "Uluslararası toplumun İran'ın nükleer hakkını tanıdığını" söyledi. İsrail Başbakanı Netanyahu anlaşmayla sert tepki verirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsrail'den sert tepki: İran'ı vururuz!

İran ve P5+1 ülkeleri arasında yapılan nükleer müzakerelerden olumlu sonuç alındı, dünya liderlerinden açıklamalar peşpeşe geldi.

Amerikanı Barrack Obama İran'a "diplomasi elini uzattıklarını" söyledi. Obama 10 yıldan bu yana ilk defa İran’ın nükleer programını durdurduklarını belirtti. Amerikan Başkanı İran'a ülkeye yönelik yaptırımların bir bölümünün kaldırılacağını ifade etti.

Nükleer müzakere sürecinin mimarı olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Uluslararası toplum "İran'ın nükleer haklarının tanıdı" diye konuştu.

Nükleer anlaşmadan mutlu olduğunu ifade eden Ruhani "İran topraklarındaki uranyum zenginleştirme faaliyetleri, eskiden olduğu gibi devam edecek ve bu anlaşma metninde açıkça kaydedilmiştir" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise anlaşmaya sert ifadelerle karşı çıktı ve tarihi bir hata yapıldığını ileri sürdü. "Dünya artık daha tehlikeli bir yer haline geldi" diyen İsrail Başkanı; "İsrail'in kendi kendini korumak için gerekirse İran'a karşı askeri harekat düzenleyebileceğini" açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de anlaşmayla ilgili duyduğu menmuniyeti dile getirdi. Twittter hesbından açıklama yapan Gül, "En kısa sürede nihai anlaşmaya da ulaşılmasını diliyorum." dedi.

ulusalkanal.com.tr

amerika israil abd iran Obama Cenevre hasan Ruhani netanyahu